Letnja nega na prirodan način

herbateria letnji proizvodi

Stiglo je leto, jun mesec i za očekivati je da bude toplo. A sa letom dolaze odlasci na plaže, sunčanje, kupanje… često oko nas ima i komaraca, posebno pored kanala i reka.

Kao bolju opciju od industrijskih krema koristite prirodne proizvode za sunčanje – na primer, kakao puter i kreme za samopotamnjivanje, koje sadrže biljna ulja (npr. šargarepe, oraha, nevena, masline). Oni koji žele da nabace preplanuli ten, a ne vole previše da se izlažu suncu, mogu samo da koriste prirodnu kremu za samopotamnjivanje. Ovi proizvodi ne sadrže zaštitni faktor, što znači možete da ih koristite ako već imate malo boje, ali ne prvog dana na moru, ako tamo odete sasvim beli.

Kakao buter – kraljica sunčanja

Najviše se koristi za sunčanje, ali je odličan i inače za negu kože. Koriste ga za lice, za telo, usne, pete… Ako se pitate kako se on koristi, jer je previše tvrd, odgovor je da se samo malo stavi na sunce ili u toplu vodu, i brzo postaje razmaziv (ili potpuno otopljen, ako je pretoplo).

Kao zaštita od sunca bolje su kreme za sunčanje koje kao zaštitni faktor imaju samo mineralne materije koje odbijaju UV zračenje (cink- oksid, titanium- dioksid), jer one praktično ne mogu izazvati alergiju, a zaštitni faktor im je oko 30 -40. Za negu kože posle sunčanja možete da upotrebite putere za ishranu kože, sa odabranim biljnim sastojcima.

Protiv dosadnih komaraca

Ako ste negde pored kanala, reka ili u mestima gde ima dosta komaraca, možete se odbraniti od njih lavandom, eukaliptusom, citronelom i limunom. Za decu preko 12 meseci koristite posebnu formulaciju sa manjom koncentracijom etarskih ulja, zato što je dečja koža tanka. Miris sredstava protiv komaraca načinjenih od etarskih ulja je božanstven,  zaljubićete se u njega.  Nama u biljnoj apoteci nikada ništa nisu ukrali, osim jednog testera gela protiv komaraca. Ovoj kombinaciji lavande, eukaliptusa, citronele i limuna neko nije mogao da odoli.

Za opušten odmor i posle njega

A za opuštanje nakapljite par kapi aromaterapijskih ulja u isparivač (ili prosto na neki tanjirić, dovoljno je toplo, svakako će isparavati). Uzmite kombinaciju za opuštanje i relaksaciju ako želite da se potpuno relaksirate, preporučujemo da ovu kombinaciju ponesete na odmor za potpuni užitak u slobodnim danima. To je mešavina etarskih ulja lavande, bergamota i narandže.

Za bolje raspoloženje izaberite kombinaciju etarskih ulja koja deluje na poboljšanje raspoloženja, podizanje životne energije i stimulaciju tela i duha. Kombinacija lavande, geranijuma i bergamota je naročito popularna među aromaterapijskim uljima za inhalaciju. Bergamot i limun, plus ilon-ilon, ulaze u sastav kombinacije koja doprinosi harmonizaciji svih nivoa našeg bića: fizičkog, motivnog , mentalnog i duhovnog.

Herbateria časti za početak leta – poštarina na naš račun

Za početak leta Herbateria časti gratis poštarinom za sve porudžbine preko 1000 dinara. Vi izaberite šta vam treba za početak leta, napravite račun preko 1000 dinara i poštarina ide na naš račun. Slavimo leto, sunce, odmor – i zato želimo da što više ljudi uživa u čarima prirodne nege.

A tu je i porodični paket u kome dobijate gratis 3 proizvoda i poštarinu.