Herbateria je biljna apoteka koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike i lekovitih preparata (čajeva, tinktura, masti…). 

 

Biljna apoteka “Herbateria” postoji od februara 2013. godine, kada je dipl. farmaceut Jovana Vlaškalić Korica, nakon završenih studija farmacije i 6 godina rada u apotekama, odlučila da otvori svoju apoteku i počne da pravi prirodne proizvode. Izabrala je biljne supstance jer su blaže i bezbednije, a vrlo efikasne i sa dugom tradicijom primene, i počela da pravi proizvode za negu kože, lekovite biljne preparate, tinkture, čajeve…
Ova mala proizvodnja se lagano razvila u brend poznat prvenstveno po prirodnoj kozmetici. Jovanino interesovanje za aromakozmetiku zaslužno je za prelepe mirise Herbateria proizvoda za negu tela, jer u njih često dodaje pažljivo odabrana etarska ulja. Kaže da nije teško ostati kreativan, jer se biljni sastojci mogu istraživati i kombinovati beskrajno i pritom praviti prozvodi za razne namene.
Inspiraciju joj je dao i engleski LUSH sa svojim mirišljavim buterima za telo u čvrstom stanju, što je rezultovalo pravljenjem jedne od najprodavanijih Herbateria mazalica – Kolačića za telo.